poveste

A FOST ODATA.....
A fost odata un copil nascut intr-o zi de vineri.....
A fost un copil obisnuit ,cu o copilarie normala, fiind protejat si rasfatat de toata lumea din jur.Zilele treceau, el crestea mare,ajunge la gradinita unde isi descopera vocatia pt citit.Ramane impresionat de un pomisor facut pe coala cu pasta de dinti in una din zile la gradi.Era mandru k "opera" lui a fost afisata si este apreciata de ceilalti. In fiecare zi soseste mandru de la gradi cu inca o bulina rosie, mandru de ea i-o arata mamei, iar mama il saruta dulce si ii spune BRAVO!!!trece timpul...
Ajunge la scoala...Prima zi de scoala il gaseste putin speriat de ceea ce va urma... are un ghiozdan mai mare decat el, e imbracat in costumul lui de prichindel, cu camasa alba, pantofiori negri...Musteste a viata si inocenta, e un copil. Zilele trec, zile in care pe masura timpului descopera o placere imensa pt a invata, A STII...caracteristic lui, notele  de 10 si aprecierile profesorilor suna ca o melodie dulce in mintea lui.Ambitia cu care vrea sa stie totul deodata e mult prea mare si cateodata gresea grabindu-se insa acest lucru il facea sa creada k greselile nu sunt permise...gresea... e om deci e uman sa gresesti.Ajunge la primul lui examen important din viata,examen pe care il trece descoperindu-si totusi si un punct slab in tot ceea ce a insemnat anii de scoala...realul.Era mult mai atras de uman.Nu stia lucrul asta. Continua totusi sa avanseze ajungand la frageda varsta de  14 ani intru-un mic oras.. la scoala care preda realul.Aici se produce o schimbare... saturat sa fie un elev de 10 si incurajat de noi lui prieteni si viata aparent simpla a micului oras renunta... renunta la ambitia lui care l-a ghidat in primii ani de scoala si nu mai vrea parca sa stie mai mult, sa avanseze.Greseste si acele greseli il vor urma in anii care vor urma, greseli care ii aduc boala in trup incetul cu incetul... Ajunge la cel de al  2 examen important pt el,nu inainte de a avea o mare dezamagire in viata lui.... isi descopera neputinta ,limitarea si asta il doare... il doare sa vada k nu poate face orice...Urmeaza examenul, examen pe care il ia,examen greu in care la fel se vad limitarile lui si faptul k nu a avnsat foarte mult.Acest lucru il incurajeaza si il face sacreada k urmeaza o perioada buna.Fals!!Face cunostiinta cu realitatea cruda,realitatea pe care nu o stia...incepe sa lupte... lupta, lupta.... pana la primul loc de munca, un loc de munca cu multe cerinte si foarte solicitant fizic...renunta la locul de munca si in timp realizeaza k a facut o alegere buna.Urmeaza un alt loc de munca, care ii produce plictiseala,stres si il invata carecterul josnic al unor oameni. Cunoaste persoane si persoane.... cunoaste dragostea pt prima data,cunoaste un om care se aseamana cu el, un om cu mai multe experiente ca el, nascut parca cu 20 de ani inaintea lui.Se iubesc...baiatul descopera multe lucruri interesante care il fac sa avanseze.Isi face planuri de viitor...se gandeste ce viata frumoasa va avea.
DRAGOSTEA E GRATUITA, VINE CAND NU TE ASTEPTI, E INALTATOR SENTIMENTUL....SI POVESTEA CONTINUA.... IN FIECARE ZI SE SCRIE O NOUA PAGINA...... .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alpinism....

De azi încolo

Post scriptum...