Azi am curajul asta!

Azi imi iau o mica pauza de la rutina zilnica cu care ma confrunt de ceva vreme...doar ca sa mai scriu o parte din lucrurile care ma intereseaza, care le descopar si le asez cu meticulozitate in incaperea mintii si a sufletului. 
Marturisesc ca modul cel mai frumos si mai corect in care te poti indragosti de cineva este de la Interior spre Exterior.
Asa trebuie, pentru a trai cele mai intense sentimente,pentru a te simti implinit si pentru a darui cat mai mult din ceea ce esti celuilalt.In scurta mea viata pot spune ca am iubit o singura data, pana acum.Am fost cu multe femei ,din punct de vedere relational sau fizic...insa niciodata nu am iubit.O singura data am avut curajul si tupeul sa las pe cineva sa  ma cunoasca, sa porneasca din interiorul meu, si am avut placerea sa cunosc dragostea asa cum trebuie sa fie pentru fiecare dintre noi, curata ,sincera.Tot din cauza ei am suferit  cum nu credeam ca o sa sufar in viata mea. Am cunoscut dezamagirea care mi-a lasat un gust amar si care mi-a invelit sufletul cu o armura... a fricii.Insa nu despre asta vroiam sa scriu ci despre dragoste.
Exteriorul e cel care ne atrage de fiecare data... vedem o femeie frumoasa si brusc simtim instantaneu atractie.. am zis corect atractie, nu dragoste la prima vedere sau alte prostii de genul asta. Sincer eu nu cred in dragoste la prima vedere,nu am crezut niciodata...Si revin, daca esti genul party boy/ girl, care gindeste wow, ce frumoasa este el/ea.... si te lasi condus doar de hormonii din corpul tau, nu faci prea multe.Ajungi la un moment dat cu atitea regrete incat nu te mai recunosti, regrete care iti dauneaza si te fac sa dai 5 pasi inapoi, sa involuezi.Nu stiu cum de oamenii din jurul meu doar pe exterior se bazeaza atunci cand vor sa aiba o relatie...si pierd multe... de fiecare data ii ascult si ma mir. Ajung sa sufere, sa creada ca iubesc persoana respectiva, dar ei nu iubesc decat partea fizica si impresia falsa pe care le-o lasa aceasta... ajung sa iubeasca un produs sintetic ,acoperit cu rimel, gel de par, fond de ten , haine sau accesorii scumpe.Ajung sa iubeasca modul in care se asorteaza cu camasa, faptul ca poarta pantofi si nu papuci etc.Si de multe ori din cauza asta trec pe linga niste persoane minunate acolo in interiorul lor, dar care din anumite circumstante nu arata lucrul asta in exteriorul lor.Si mai te intrebi de ce sunt dezamagiti si frustrati ca  sunt nefericiti in dragoste? Si chiar daca stai suficient de mult incat sa cunosti si interiorul acelei persoane de multe ori la fel de mult suferi de dezamagire... pentru ca asa sunt oameni, se impopotoneaza fizic si pshic , cu calitatile care cred ca atrag cat mai multi oameni , chiar daca nu le au la posesor.E ca si cum ai cumpara o cutie de ciocolata dar inauntru descoperi pietre. La fel suntem si noi oameni...vrem aparent sa fim perfecti, un fel de "i must have it", si uitam sa ne slefuim acolo unde chiar conteaza cel mai mult, in primul rind pentru noi si abia dupa aceea pentru restul persoanelor. Traim cu iluzia asta, ca suntem frumosi si ca  avem sex-appeal, incat o sa fim un magnet pentru ceilalti.... si cine sunt suficient de prosti pica in capcana asta pe care ne-o intindem unii altora in fiecare zi. In schimb...
Interiorul unei persoane este de un infinit de multe ori mai vast si care se schimba mult mai greu.Aici se intimpla adevarata magie, magie care are puterea sa iti ofere incredere, siguranta, magie pe care odata ce ii afli formula magica, o poti spune mereu,fiecarei persoane care vrea sa te asculte. Interiorul unei persoane este adevaratul motor care face viata pur si simplu sa merite...si iese la iveala mai devreme sau mai tirziu, chiar daca nu vrei lucrul asta. Este partea aia sincera a ta, pe care nu ai cum sa o tradezi, sa o renegi, este partea cu care traiesti atunci cand esti singur ,adevarata bogatie cu care esti inzestrat  si pe care ai datoria sa o inmultesti de-a lungul vietii. Multi dintre noi uita lucrurile astea si se axeaza tot mai mult pe ceva material ,palpabil,ceva pe care il pot atinge... fie ca e vorba de bani telefoane, masini, sau o persoana frumoasa fizic astea sunt lucrurile care conteaza azi.Vrei distractie si amintiri frumoase, ia exteriorul ... vrei implinire sufleteasca si iubire adevarata.. uita-te mai adinc. Pana la urma tot la interior ajungi, oricat ai vrea sa scapi de lucrul asta. Am impresia ca ajungi la un moment dat  sa fii satul de atatea clipe "frumoase" si de atitea nopti nedormite, dar pline de satisfactie, incat ai nevoie doar de o privire calda,o atingere , o imbratisare, sincera adevarata.Si nu se compara, niciodata nu o sa se intimple asta.O persoana care iti impleteste interiorul ei cu exteriorul, astfel incat iti pune in palme un produs echilibrat, sincer, realist e o persoana care merita sa lupti sa stea langa tine.E o persoana nu ii este frica cu ceea ce e , nu ii este frica ca ar putea fi judecata, dimpotriva arata cu mandrie ca este si slaba si puternica , ca invata ... evolueaza.
Eu de o astfel de persoana m-as indragosti in fiecare zi , in orice moment  indiferent ce culoare au ochii ei, daca poarta pantofi sau adidasi, daca e slaba sau grasa, daca sforaie sau nu....pentru ca asta sunt eu astazi... nu imi e frica sa imi arat interiorul, ceea ce sunt eu cu adevarat. Azi am curajul asta...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alpinism....

De azi încolo

Post scriptum...