Dilema...



Studiem Viata pentru a stii ce este Dragostea sau studiem Dragostea pentru a deslusi Viata?

O intrebare rasarita intre 2 momente , 2 randuri de sentimente diametral opuse .. unul dintre ele are legatura cu viata  in sine si celealat are legatura cu jocul dragostei.
Oricum ai vrea sa iei aceasta intrebare, cand incerci sa oferi un raspuns, cand te gandesti la unul , e imposibil sa nu observi similaritatile celor 2 concepte.

Dragostea si viata se aseamana, si din punctul meu de vedere exista o linie subtire care desparte aceste 2 concepte.
Deci sa incepem :

Viata este un eveniment  aparut absolut intamplator in istoria Terrei,primele forme de viata constand in organisme unicelulare, intr-un trecut foarte indepartat si negru al Terrei ,cand inca nu exista conceptul de atmosfera . Aceste organisme uniceluare aveau o structura foarte simpla si au ajutat la crearea atmosferei  prin eliberarea oxigenului, o substanta nociva care devine treptat indispensabila majoritatii speciilor.

Viata, prin intermediul selectiei naturale si dezvoltarii continue a organismelor, ajunge la ceea ce cunoastem noi astazi , dupa ce trece prin cateva extinctii  si diferiti factori care o schimba  total.Multe specii dispar, in timp ce unele continue sa se adapteze noilor conditii.

Apare Omul, cea mai complexa fiinta si implicit tip de viata de pe planeta . Fiind la inceput un simplu organism , acesta prin compexitatea lui devine cel care modeleaza intreaga planeta.

Astazi suntem in cautare de viata pe alte planete din universul asta imens .... in timp ce ne distrugem viata  in propria noastra casa prin poluarea tot mai agresiva,  prin modul nostru de a trai.

Acum inlocuieste cuvantul “Viata” cu “Dragoste”si vezi ce iese!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alpinism....

De azi încolo

Post scriptum...