Analiza...



Spune-mi  pana unde putem fi altruisti ca sa iti spun cine esti...
             In viata trebuie in primul rind sa daruiesti ca sa primesti,asta e un lucru stiut de cand e lumea,de cand s-a inventata roata sau de cand stramosul nostru a inceput mersul biped si a descoperit focul.WOW sau EVRIKA sunt expresii care exprima uimirea unei descoperiri majore precum  faptul ca pamantul este rotund sau ca ne invartim in jurul soarelui sau cine stie,ca nu suntem singuri in universe(sa imi bag!)
            Cine stia ca umanitatea va avea un drum atat de ascendent de la primul homo sapiens la o gramada de 7 miliarde de astfel de specimene  unele dintre ele avand in comun cu specia de homo sapiens doar anumite trasaturi anatomice si folosirea limbii pentru a articula sunete “inteligente”(spuneti-mi ca nu-i asa).ne-am dezvoltat atat de rapid incat am ajuns sa creeam adevarate capodopere si ne-am creeat atat de repede religii,convingeri,principii de viata si intregi mentalitati despre cum e sa iti traiesti viata ,dupa ce reguli si ce sa nu incalci.Ma intreb care dintre regulile de acum 200 de ani mai sunt valabile astazi cand suntem zi de zi bombardati cu informatie nociva din partea societatii, pe orice cale: TV,INTERNET ,etc.
           AM EVOLUAT…..oare!?
            Stau si ma gandesc ca in urma cu 200 de ani aceste metode de manipulare nu existau, oare si atunci exista manipularea si in ce forme?(imi trece prin minte comunismul  si manipularea comunista),na, oare nu eram mai putini dependenti de anumite lucruri si eram mai siguri pe noi si pe fortele noastre.Banuiesc ca se cauta dependenta de acest sistem in orice forma, sa ajungem cumva niste drogati de Facebook, Messenger,Maruta sau Tonciu(again, spuneti-mi ca nu-I asa).Nu cred ca exista oameni care au acces la informatie si la metodele de informare si sa fie atat de inculti sau atat de puternici incat sa nu isi bage mainile cu totul in ea de informatie. MMM is soooo fucking good!
           Stam si ne mandrim ca avem ultimul model de smartphone si ca ne dorim o masina cu cati mai multi cai putere si etc si etc. Sti ce am putea cu adevarat sa ne dorim….hmmm hai sa va zic eu.Hai sa ne dorim cu totii sa ne cunoastem pe noi insine mai bine,hai sa ne trezim dimineata si sa spunem ca azi sa incercam sa fim un om mai bun, sa dovedim ca putem trece peste defectele noastre, sa putem ierta si iubi ,sa EVOLUAM, sa fim mai aproape cu un pas de cunoasterea sensului si rostului de a trai. MA intreb de ce nu facm lucrul asta, de ce ne cramponam de defecte comune ca gelozia,egoismul,neincrederea in oameni,nehotararea…de ce ne cramponam si nici nu ne trece prin cap ca asta inseamna evolutie,de ce nu pornim cu “eu” pentru ca scuza-ma cu “eu” fie ca vreau sau nu vreau o sa traiesc o viata intreaga!Pe masura ce   trece timpul relizez ca  m-am schimbat, continui sa imi pun intrebari  despre mine la care incerc in fiecare zi sa gasesc raspunsuri.
           Continui sa am rabdare pentru ca stiu ca am pornit la un drum fara sfarsit, un drum anevoios care sigur o sa imi ofere satisfactii pe masura ce pasesc sau alerg pe el. Trebuie sa stii ce inseamna sa ai capacitatea, echilibrul si sa fii suficient de matur si atent ca sa observi niste lucruri, persoane , sa stii sa iti extragi energia vitala pentru a creste si a te descoperi.
Sincer vorbind in acest moment incerc sa imi dau seama, sa inteleg mai bine mecanismul mintii mele, sa ung anumite rotite care scirtaie…. Si sa imi pun intrebari. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alpinism....

De azi încolo

Post scriptum...